Wat leveren mobiele providers?

Mobiele providers leveren alles wat jij wilt op je telefoon. Wil je onbeperkt met je vrienden bellen? Dan kun je kiezen voor een onbeperkt aantal belminuten. Wil je series kunnen kijken in de trein? Kies dan voor een groot internetpakket. Naast internet en bellen leveren mobiele providers ook verschillende bundels om veel te kunnen sms’en.

Afstemmen op je telefoongebruik

Natuurlijk kies je een mobiele provider die jouw wensen het best benadert. De meest passende mobiele provider is echter niet altijd het goedkoopst, en het goedkoopste sluit niet altijd aan bij jouw wensen. Het meest verstandig is om je telefoongebruik het dichtste te benaderen. Zo voorkom je dat je een te groot abonnement afsluit waardoor je teveel betaalt, en voorkom je ook dat je een te klein abonnement afsluit. Ook in dat geval betaal je waarschijnlijk snel te veel, omdat mobiele providers je laten betalen voor de minuten en MB’s die je over je abonnement heen bent gegaan.

Geen smartphone?

Ook als je geen smartphone hebt kun je terecht bij mobiele providers. Je provider zorgt er dan voor dat je kunt bellen en sms’en. Een groot voordeel van deze abonnementen, en vaak ook de bijbehorende telefoons, is dat ze relatief erg goedkoop zijn. Daarnaast zijn de toestellen veelal minder kwetsbaar dan een smartphone met touchscreen.

Prepaid

Hoewel het niet veel wordt gebruikt, bieden mobiele providers ook prepaid-deals aan. In dat geval betaal je van tevoren, zoals de naam al zegt, voor de belminuten, MB’s en sms’jes die je nog gaat versturen, maar geen vast bedrag per maand. Vervolgens hangt de keuze van je mobiele provider dan af van de tarieven voor losse belminuten, MB’s en sms’jes. Het opladen van het bedrag op je telefoon wordt beltegoed genoemd, maar met beltegoed kun je ook sms’en en internetten.