Tips bij het uitkiezen van tweedehands apparatuur

Tweedehands apparatuur kan in verschillende situaties best wat voordelen met zich meebrengen. Zo is tweedehands apparatuur een stuk goedkoper dan gloednieuw apparatuur en kun je het vaak erg eenvoudig overkopen van een ander zonder dat hierbij een lang proces bij kijken komt. Het is echter wel zo dat je bij tweedehands apparatuur soms niet zeker weet of alles het wel helemaal goed doet. Daarnaast krijg je vaak ook geen garantie. Daarom is het belangrijk dat je wel goed oplet bij het realiseren van je aankoop. Hieronder vindt je enkele tips voor bij het uitkiezen van tweedehands apparatuur.

Test het apparatuur

Het is handig om als je tweedehands apparatuur koopt dit altijd te testen. Dit kan bijvoorbeeld ter plaatsen waar je hebt koopt. Indien je de gelegenheid hebt, test dan alle belangrijke functies, kijk of er niets ontbreekt en controleer gevoelige en belangrijke punten van de apparatuur. In sommige gevallen kun je het zelfs meenemen, testen en indien het niet goed is terugbrengen.

Kies voor refurbished

Refurbished en tweedehands zijn vergelijkbaar met elkaar, maar zijn toch niet helemaal hetzelfde. Een refurbished apparaat heeft ooit bepaalde problemen gehad en is hierdoor teruggestuurd naar de fabriek. In de fabriek is alles gerepareerd en het apparaat doet het weer prima. Bij bijvoorbeeld een printer kan het dan ook handig zijn om in plaats van een tweedehands printer van een particulier te kiezen voor een tweedehands HP printer van Refurbished Printer. Het grote voordeel bij een tweedehands HP printer van Refurbished Printer is dat je er garantie bijkrijgt en dat de printer door professionals is gerepareerd en goedgekeurd.

Zorg voor de bon

Verder is het bij tweedehands apparatuur ook wel eens handig te kijken of je er een bon bijkrijgt. In de winkel, bijvoorbeeld als je kiest voor een tweedehands HP printer van Refurbished Printer krijg je er sowieso een bon bij, maar daarnaast kan een particulier ook de bon nog hebben van toen hij of zij het apparaat kocht. Indien dit het geval is is het toch een stukje zekerheid die je hebt. Daarnaast kan de bon je helpen als je het apparatuur ooit zelf ook weer gaat verkopen. Men wilt wel eens bewijs hebben dat iets eerlijk is gekocht.