Los toestel

Hoewel de introductie van de nieuwste iPhone nog even op zich laat wachten, kan het interessant zijn om nu alvast te kijken naar de mogelijkheden die je hebt als je een nieuwe iPhone aan wilt schaffen in het komende kalenderjaar. Op dit moment is het nog niet duidelijk of Apple een iPhone 7s of een iPhone 8 zal lanceren in 2017, maar de kans dat er een nieuw toestel komt is groot. Apple heeft tot nu toe immers ieder jaar een nieuwe iPhone op de markt gebracht! Volgens analist Mark Moskowitz, actief voor Barclays, is de kans erg groot dat Apple geen S-variant van de iPhone 7 en iPhone 7s op de markt brengt.

Geheel onlogisch is deze gedachte van Moskowitz niet. Consumenten zijn namelijk steeds minder snel bereid om een nieuwe mobiele telefoon te kopen als hun huidige toestel nog goed functioneert. Tot zo’n drie jaar geleden kozen consumenten bij het aflopen van hun mobiele abonnement vrijwel altijd voor een nieuw toestel. Deze trend is te verklaren door het feit dat het verschil tussen smartphones steeds minder groot is. Bij de S-reeks van Apple zaten de voornaamste verbeteringen in een snellere processor of een iets scherpere camera. De mate van verbetering bij deze toestellen is tegenwoordig te beperkt voor veel consumenten. Zij wachten liever tot er een geheel nieuw toestel op de markt wordt gebracht.

De iPhone 8 als los toestel kopen

Als he een iPhone 8 wilt kopen heb je de keuze tussen de iPhone 8 met mobiel abonnement en de iPhone 8 als los toestel. Een iPhone 8 als los toestel kopen kan verschillende interessante voordelen met zich meebrengen. Houd er wel rekening mee dat het los kopen van de iPhone 8 vaak een behoorlijke investering vergt. De goedkoopste modellen van de nieuwste iPhone kosten over het algemeen al snel vijf- tot zeshonderd euro. Als je kiest voor de nieuwste iPhone Plus liggen die kosten nog hoger.

Na de introductie van de nieuwste iPhone kun je deze niet direct als los toestel kopen. De iPhone 8 los toestel wordt in eerste instantie alleen in Amerika en in andere Europese landen dan Nederland te koop aangeboden. Pas enkele weken na de introductie van de iPhone 8 los toestel zal deze ook bij Nederlandse providers te bestellen zijn. Let wel, dit geldt alleen als je kiest voor een iPhone 8 met mobiel abonnement. Als je voor een los iPhone 8 toestel gaat kun je het toestel, weliswaar via het buitenland, eerder bestellen.

Lagere maandlasten met een iPhone 8 als los toestel

Een van de voornaamste voordelen van een iPhone 8 als los toestel kopen is het feit dat je maandlasten veel lager zijn na de aanschaf van de mobiele telefoon. Je betaalt immers enkel voor het verbruik van belminuten, mobiele data en sms’jes. Veel consumenten die een losse iPhone 8 kopen combineren hun toestel met een sim only bundel. Het is ook mogelijk om het toestel met een prepaid simkaart te gebruiken, maar dit is vaak veel duurder dan een sim only bundel. Dit geldt zeker voor consumenten die mobiele data gebruiken om bepaalde applicaties te kunnen gebruiken.

Bij een iPhone 8 met abonnement zitten de kosten voor de aflossing van het toestel verwerkt in de maandlasten. De maandlasten zullen hierdoor een stuk hoger zijn dan bij een sim only bundel, waarbij het toestel volledig vooraf wordt afbetaald. In sommige gevallen is het ook bij een iPhone 8 met abonnement noodzakelijk om een deel van de kosten vooraf af te lossen. Dit is afhankelijk van het abonnement wat je gekozen hebt.

Voordelen van sim only bundels

Sim only bundels bieden consumenten een grote mate van vrijheid. Zij kunnen hun sim only bundel bij veel providers volledig zelf samenstellen. Dit betekent dat je vooraf kiest hoeveel belminuten, sms’jes en mobiele data je maandelijks wilt kunnen verbruiken. Door vooraf te kijken naar je huidige verbruik, kun je het sim only abonnement hier naadloos op aan laten sluiten. Zo houd je niks over aan het eind van de maand! Mocht je sim only bundel te beperkt blijken te zijn, dan kun je deze per maand ophogen. Het is vaak niet mogelijk om je sim only bundel naar beneden bij te stellen.

Als eerste de iPhone 8

Een ander voordeel aan een iPhone 8 als los toestel kopen is de mogelijkheid om als eerste in het bezit te zijn van het nieuwste model van Apple. Je kunt de iPhone 8 als los toestel in Amerika of verschillende Europese landen kopen als deze in Nederland nog niet wordt aangeboden.