iPhone reparatie

iPhone reparatie

De iPhone is een kwalitatief goed apparaat, maar het kan toch voorkomen dat hij kapot gaat. De oorzaken kunnen divers zijn. Hij kan te warm worden, gevallen zijn of in het water zijn gevallen. Zelfs als het toestel niets meer doet is een iPhone vaak weer tot leven te brengen. Je moet daarvoor op zoek naar een gekwalificeerd reparatiebedrijf. Je kunt uiteraard naar een officieel servicepunt van Apple gaan of je toestel daar naartoe sturen. Maar dan ben je de smartphone een behoorlijk lange tijd kwijt. Er zijn ook andere mogelijkheden.

Onafhankelijke reparateur

In tal van plaatsen in Nederland kun je je iPhone laten herstellen bij een onafhankelijke reparateur. Soms zijn dat bedrijven die verbonden zijn met Apple, maar er zijn ook reparateurs die werken met vervangende onderdelen. Bij deze winkels kun je bijna alle defecten aan de iPhone laten oplossen. Een iPhone reparatie bij een onafhankelijke reparateur heeft twee voordelen. Ten eerste wordt je iPhone heel snel gerepareerd, soms binnen een uur. En een reparatie is goedkoper dan bij een officiële werkplaats van Apple.

Welke reparaties kun je laten uitvoeren?

In principe kun je alle defecten aan een iPhone in de Apple servicecenters laten repareren. De onafhankelijke servicecenters doen vooral de veel voorkomende reparaties aan de wat oudere toestellen. Dat betreft vooral veel voorkomende mankementen als het vervangen van het scherm, het plaatsen van een nieuwe batterij of het vervangen van een connector. Op de website van de reparateurs kun je meestal per model telefoon zien welke reparaties er mogelijk zijn en wat de kosten daarvan zijn.

Werkt mijn iPhone na reparatie weer correct?

Bij het grootste deel van de iPhones kun je na een iPhone reparatie niet merken dat hij ooit kapot is geweest. De onderdelen die worden vervangen zijn van dezelfde kwaliteit als de originele Apple componenten. Dat geldt ook voor de nieuwe batterijen. Als je een recent verschenen model van een iPhone hebt kun je helaas niet bij zo’n onafhankelijke reparateur terecht, omdat die de onderdelen daarvoor niet kan inkopen. Als je nieuwe iPhone kapot gaat moet je hem dus naar een Apple service center te sturen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Reparatie