Het juiste hoesje voor jouw iPhone

Je iPhone is natuurlijk een kostbaar bezit en bewaak je alsof het je kind is. Een scherm vol barsten wil je uiteraard voorkomen. Een hoesje om je telefoon is daarbij essentieel, want net zoals je kind een keer gaat vallen, gaat je telefoon dat ook doen. Verschillende soorten hoesjes zijn er tegenwoordig in overvloed. In dit artikel vind je alle soorten nog eens terug.

Bumper

Een bumper doe je om de rand van je telefoon zodat de voor- en achterkant beschermd is. Met een bumper kun je in tegenstelling tot andere hoesjes nog wel het design van je telefoon blijven zien. Door de rand is je telefoon veilig voor het vallen op een vlakke ondergrond. Een bumper geeft echter minder bescherming dan andere soorten hoesjes.

Bookcase

Een bookcase is een hoesje waar de voor- en achterkant van je telefoon volledig beschermd is. Zoals de naam al verklapt is dit een hoesje dat als boekje vormgegeven is. Verder is het ook nog hartstikke functioneel, omdat er vaak plaats is voor pasjes. Een ideale manier om belangrijke passen zoals je bankpas of identiteitsbewijs altijd bij je te hebben.

Backcover

De meest gebruikte hoesjes zijn toch wel de backcovers. Een backcover beschermt de achter- en zijkant van je telefoon. Je kunt hier vaak kiezen tussen kunststof en siliconen hoesjes. Een siliconen hoesje is zachter en verbetert de grip, zodat hij makkelijk om je telefoon aan te brengen is en minder snel uit je hand glipt. Een backcover van kunststof beschermt je telefoon beter tegen vallen, maar laat wel sneller krassen zien op het hoesje.

Waterdicht

Naast dat een hoesje je telefoon kan beschermen tegen schade door vallen, kan een hoesje ook een andere functie toevoegen aan je telefoon: de waterdichte functie. Er zijn verschillende categorie├źn en prijsklassen voor waterdichte hoesjes, maar ook voor de kleinere budgetten zijn er al waterdichte hoesjes te vinden.
Kijk voor een groot aanbod van iPhone hoesjes zeker eens bij Fooncase!