Apple reparatie gemakkelijk gemaakt: 3 tips die je moet weten

 Apple producten staan bekend om hun strakke ontwerp, intu├»tieve gebruikersinterfaces en relatief lange levensduur. Maar als ze toch stuk gaan, is het belangrijk om te weten hoe je ze goed kunt repareren. Lees verder voor een paar tips die je moet weten als je ooit je Apple apparaten moet repareren.

Wees voorbereid op de reparatiekosten

Voor bijna alle Apple apparaten geldt een beperkte garantie van een jaar voor hardwareproblemen en fabricagefouten. Als je binnen dat eerste jaar een probleem ontdekt, kun je rekenen op AppleCare+ (of de garantie van de fabrikant) om eventuele reparaties of vervangingen te dekken. Na de basis garantieperiode kunnen de kosten echter snel oplopen. Zet dus wat geld opzij voor het geval je ooit een reparatie nodig hebt. Zorg er ook voor dat de reparatiekosten de moeite waard zijn – soms is het beter om gewoon een nieuwe te kopen als de reparatiekosten te hoog zijn.

Doe je onderzoek voordat je hem laat repareren

Als je iPhone kapot gaat of niet meer goed werkt, moet je niet in paniek raken en meteen naar de dichtstbijzijnde Apple Store gaan voor reparatie. Probeer in plaats daarvan eerst zelf wat stappen voor probleemoplossing zou jezelf wat tijd en geld kunnen besparen door een onnodige reis te vermijden! Er zijn online veel nuttige handleidingen te vinden die je kunnen helpen bij het oplossen van eenvoudige problemen (zoals het opnieuw opstarten van het apparaat). En vergeet YouTube niet: er zijn talloze video’s die laten zien hoe je verschillende problemen met Apple producten kunt oplossen, van iPhones en iPads tot MacBook Pro’s en iMacs.

Ken je opties bij het kiezen van een reparatieservice

Als geen van je pogingen om de problemen op te lossen resultaat oplevert en je besluit dat professionele hulp noodzakelijk is, neem dan de tijd om al je opties te bekijken voordat je kiest voor een reparateur. Winkels van derden in je stad bieden ook reparaties aan; deze winkels hebben meestal gecertificeerde technici die de meeste reparaties snel en gemakkelijk kunnen uitvoeren zonder dat jij je apparaat dagenlang hoeft op te sturen of verzendkosten moet betalen.

Ongeacht welk soort product je bezit het is belangrijk dat je weet hoe je het beste omgaat met mogelijke problemen als die zich voordoen tijdens de levensduur. Met deze tips kun je ervoor zorgen dat het reparatieproces soepel verloopt, zodat je niet te lang zonder je geliefde apparaat hoeft te zitten! Met deze tips in de hand hoeft het repareren van een Apple product helemaal niet zo moeilijk te zijn!

Bron: Fixers.