4 tips voor het kopen van een refurbished Apple

refurbished apple

Stel je voor dat je glimmende, gloednieuwe iPhone onherstelbaar is beschadigd. Dan heb je slechts twee opties. Of je koopt een nieuwe Apple IPhone 8, of je wilt minder uitgeven en je koopt reburbished apple Iphone 8.

Ik geef je vier tips die belangrijk zijn bij het kopen van een nieuwe iPhone.

1. Koop bij een erkende verdeler
Je kunt een gebruikte telefoon kopen van een vriend of familielid. Maar dit is niet altijd de beste keuze. Het is het beste om je gereviseerde apple te kopen van een gecertificeerde verkoper die zich bezighoudt met “refurbished iPhones”. Bij deze verkoper wordt de iPhone volledig gecontroleerd en gerepareerd en is gegarandeerd in goede staat.

2. Hou rekening met je operator
Zorg ervoor dat de telefoon die je koopt geschikt is voor de provider die je gebruikt. Zorg e zeker voor dat de telefoon via je operator kan worden geactiveerd.

3. Zorg dat het geen gestolen apparaat is

Diefstal is niet de enige manier om een telefoon van een netwerk te blokkeren. Dus zelfs als het activeringsslot is uitgeschakeld en je het eerste advies hebt opgevolgd, is het een goed idee om je operator te bellen en te kijken of alles in orde is. Vraag de telefoonleverancier om het IMEI-nummer van het apparaat om ervoor te zorgen dat de telefoon kan worden geactiveerd onder je account. Je kunt ook de ESN-, IMEI- of MEID-nummers bekijken op de Apple-website.

4. Controleer op schermbeschadiging
De meest voor de hand liggende manier om op schade te controleren, is door naar de telefoon te kijken. Krassen en vlekken op het scherm zijn acceptabel, maar de telefoon zou er niet uit mogen zien alsof hij in een gevecht terecht kwam. Kleine krasjes aan de randen van het scherm zouden geen probleem mogen zijn, maar barsten die zich over het scherm uitstrekken, kunnen tot ernstige schade leiden. Controleer of de knoppen werken, inclusief de vingerafdruksensor op de Homeknop, sluit een headset aan op de ingang, speel muziek af op de luidsprekers en doe, indien nodig de “iPhone Dead Pixel Test”. Controleer ook de waterschade indicator. Deze indicator bevindt zich in de SIM-kaartsleuf.